Több kérdést is felvet a Mazda RX-Vision elnevezésű tanulmánya. Például miért kell olyan hosszú motortér a kifejezetten kicsi helyigényű Wankel-motornak, vagy hogy miért kínozzák még az embereket tanulmánnyal, hol van a sorozatgyártású változat?

Óvatosan fogalmaz a Mazda a sajtóközleményben, remélik, hogy egy nap majd valósággá válhat ez az orrmotoros, hátsókerékhajtású sportkocsi, amely a Kodo formavilágot és a következő generációs Skyactiv-R bolygódugattyús motort használja. Annak ellenére, hogy jelenleg épp nincs a japánok kínálatában Wankel-motoros jármű, a mérnökök nem álltak le annak fejlesztésével.

Egyébként azért nem neveznek meg konkrét évszámot az RX-Vision sorozatgyártású változatával kapcsolatban, mert nem akarják, hogy az alapvetően nagy környezetszennyezéssel üzemelő erőforrás fejlesztését összecsapják a mérnökök, ami azt jelenti, még mindig vannak megoldatlan problémák az égéstérben jelenlévő sok olajjal összefüggésben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!