Még a tavalyi Genfi Autószalonon mutatta be a Lotus az Exige S Roadster elnevezésű sportkocsiját, amelyről azóta nem volt semmi hivatalos információ, egészen mostanáig. Az észak-amerikai részleg most egy sajtóközleményt küldött ki a helyi újságíróknak, amelyben megemlítik az újdonságot.

Egészen pontosan sajnálkoznak arról, hogy a képen látható (hivatalosan még be sem mutatott autó) sajnos nem lesz náluk elérhető, de az Exige V6 Cup és Exige V6 Cup R Lotus Racing pályaautóként hamarosan elérhető lesz.

Európában adók nélkül 55 378 eurós áron adják majd az Exige S Roadstert, ami pontosan annyi, mint a kupé változat. Annál 10 kg-mal könnyebb, miközben ugyanaz a kompresszoros feltöltésű, 3,5 literes Toyota-eredetű V6-os hajtja a hátsó kerekeit 350 lóerő/400 Nm teljesítménnyel. A 100-as tempót a kupéhoz hasonlóan 4,0 másodperc alatt futja meg a Lotus Exige S Roadster, a végsebességet elektronika korlátozza 233 km/órában – a kupé végsebessége 274 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!