Londonban volt a közúti premierje a Mustang Mach-E villanyautónak, a Ford által életre hívott ‘Go Electric’ rendezvénysorozat első állomásán. Még az idén 14 hibrid és elektromos autó lesz a márka kínálatában, jövőre még négy csatlakozik hozzájuk. A 48 voltos lágy hibridtől kezdve a full hibriden és plug-in hibriden keresztül az akkumulátoros-elektromos hajtásig terjed a technológiák sora.

A FordPass szolgáltatás megmutatja a Ford Töltőhálózati pontokat és oda is navigálja az autóst, aki egy egyszerű felhasználói fiókkal fizethet majd az akkumulátor töltéséért. A következő három évben 1000 darab feltöltő pontot épít ki európai létesítményeiben a márka, hogy munkatársai egyszerűbben és kényelmesebben tölthessék járműveiket.
“A Ford egy hatalmas változás élére áll, és elkötelezetten dolgozik azon, hogy minden vásárlója számára biztosítsa az elektromos hajtásláncok lehető legszélesebb kínálatát,” mondta Rowley. “Az infrastruktúra kialakítása létfontosságú ahhoz, hogy a vásárlók magabiztosan válthassanak elektromos járművekre, de ezt egyedül nem tudjuk véghezvinni. Éppen ezért minden eddiginél fontosabb, hogy az Egyesült Királyság és Európa legfontosabb érintett intézményei is nagyobb erőbedobással vegyenek részt ebben a folyamatban.”

Magyarországon jövőre lesz kapható a Mustang Mach-E, az elektromos hajtású SUV, amelynek felfüggesztését, elektromos kormányrásegítését, menetstabilizálóját és Mach-E 4 összkerékhajtási rendszerét kifejezetten az európai utakhoz és vezetési stílushoz hangolták. Emellett még a nagy méretű Transit alapján kínálnak majd akkumulátoros-elektromos hajtást. Hálózatról tölthető hibrid hajtás az Expolerer, a Kuga és a Transit/Tourneo Customhoz lesz elérhető. A Mondeo után a Kuga, az S-Max és a Galaxy is öntöltő hibrid hajtást kap, a lágy-hibrid modellek sora a leghosszabb: Fiesta, Puma, Focus, Kuga, Transit Custom, Tourneo Custom és Transit.

Londonban hat hónapon át lesz látogatható a Go Electric roadshow, amely ezt követően hét másik országba is ellátogat. Interaktív elemekkel segítenek a tájékoztatásban, a Ford által megrendelt felmérés szerint az autósok 40 százaléka semmit nem tud az elektromos autókról.