Kínában egyedül a nyújtott, lépcsős hátú karosszériával forgalmazzák a Mercedes-Benz E-osztályt, amelynél nem egyszerűen csak beletoldottak 13,4 centit a tengelytávolságba, de a B oszloptól hátrafelé teljesen új karosszériát készítettek. Mindezt azért, mert ezt az alapot használja majd a Németországban gyártott Mercedes-Maybach E-osztály, de annak bemutatkozására még várnunk kell.

A Beijing Auto által gyártott nyújtott Mercedes-Benz E-osztály csak egyféle motorral, a 2,0 literes turbós négyhengeressel készül, az E 200-asban 184 LE/300 Nm, az E 300-asban 245 LE/370 Nm a teljesítménye, a 9 fokozatú automatikus váltó alapfelszerelés. Normál vagy Sport megjelenés és három felszereltség közül lehet választani, az elődtől eltérően most nincs kétszemélyes hátsó ülés nagy konzollal – az a Maybach kiváltsága lesz –, csak egyszerű üléspad lehajtható könyöklővel.

Az alapváltozat ára 436 800 jüan, azaz 18 millió Ft, míg a csúcs felszereltségűért 499 800 jüant, azaz 20,6 millió Ft-ot kell kifizetni. Nem olcsó tehát a kínai E-osztály, de még így is alig fele annyiba kerül, mint a büntetővámok miatt 938 000 jüantól (38,6 millió Ft) induló S-osztály. Azért döntött egyébként a jól látható módon megnyújtott karosszéria mellett a Mercedes, mert az eddigi próbálkozásaival nem tudta megszorongatni a szintén nyújtott Audi A6 és BMW 5-ös sorozat piaci pozícióit, ellenben az új autójáról már messziről látszik hogy sofőrös limuzin, ami sok vevőt csábíthat el a konkurenciától.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!