Tavaly a Škoda Octavia a második helyen végzett, ezzel legmagasabb belépési rekordot állítva új modellként. Idén a tulajdonosok még elégedettebbek voltak Octáviájukkal, miután autójuk vezető pozícióba került. A Škoda tulajdonosok e legfrissebb, ragyogó riportja azt jelenti, hogy 2007 a negyedik olyan egymást követő év, amikor egy Škoda modell benne volt az első öt helyezettben.
 
Olvasók tízezrei vettek részt a kutatásban, ami a tulajdonlás minden aspektusával kapcsolatban kikérte a véleményüket. Kérdezték őket az autójuk megbízhatóságáról, minőségéről, üzemeltetési költségeiről, teljesítményéről és a könnyen vezethetőségéről: alapvetően mindenről, ami kellemes (vagy kellemetlen) tulajdonosi tapasztalatokhoz kapcsolódik.

David Johns, az Auto Express főszerkesztője nyilatkozta: „Az Octavia megérdemelte az Év kocsija címet a Driver Power 2007-ben. Kitűnő megbízhatóságának és a különböző kategóriáinkban nyújtott erős eredményeinek köszönhetően, a jövő évi felmérésen is aratni fog. A tulajdonosok nem tudtak találni semmi hibát a Škoda családi autójában.”

Az év folyamán a Škoda, mind a kocsiaiért, mind a vevői elégedettségért, számos titulust elismerést érdemelt ki. Az első generációs Fabián keresztül (Auto Express és What Car? Év autója 2000-ben), a Fabia VRS-en (Diesel Car, Legjobb teljesítményű Diesel 2004), az Octavián (What Car? Legjobb kis családi kocsi 2005, 2006), és az Octavia vRS-en át (What Car? Jó befektetés 2006), az új Roomsterig (Legjobb skót családi autó 2006), a Škoda autók folyamatosan jó benyomást keltenek.
A vevőelégedettségi díjak, ugyanerről mesélnek: A Škoda tulajdonosok annyira szeretik autójukat, hogy a J. D. Power vevőelégedettségi kutatásán a Škoda az elmúlt 11 évben mindig benne volt az első ötben – az egyetlen gyártó, aki ezt elmondhatja magáról. A Driver Power a Škodát négy egymást követő évben a második helyre sorolta.

A Škoda angliai igazgatója, Chris Craft örül ennek a legújabb sikernek, bár nincs meglepve: „A Top Gear múlt havi vevőelégedettségi felmérésén letaszítottuk a Lexust az első helyről, most pedig örülünk annak a hírnek, hogy az Octavia lett a legjobb gépkocsi az Auto Express legfrissebb közvéleménykutatásában. Szívünkön viseljük a vevőink sorsát minden tevékenységünkkel kapcsolatban; az autók tervezésétől és minőségétől kezdve, ami a könnyű és kifizetődő együttélést biztosítja, a kiskereskedőkig, akik büszkék a kocsi birtoklási ideje alatt nyújtott szolgáltatásukra. Ezt értjük az alatt, amikor azt mondjuk, hogy a Škoda a boldog vezetők gyártója; ezt igazolják ezek az eredmények.”

A már idén májusban az utakon döngető vadonatúj Fabiával és az ezt követő többi új modellel, a Škoda kandallópárkánya az elkövetkezendő években még zsúfoltabbá válhat.