Nem előzmény nélküli a baleset, hiszen a kamionos a CB-rádión keresztül figyelmezteti kollégáit arra, hogy elromlott a féke, és nagy tempóval száguld megállíthatatlanul. A felvételt készítő kamionos is ezért lassít, majd áll meg az útpadkán.

A fékhiba tényét legalábbis megkérdőjelezi, hogy a légfékes járműveknél ha elmegy a féklevegő-nyomás, akkor a kerekek beblokkolnak – régen nem véletlenül volt a Vigyázz, légfék! felirat a teherautók hátulján -, és meg s lehet mozdítani a járművet. De itt és most nem ez a lényeg. Annyit látunk a felvételen, hogy valószínűleg a figyelmeztetés miatt szintén lelassító kamion mögött feltorlódott sorba csapódik a nagy sebességgel érkező Volvo szerelvény, és mindent letarol. Egy kisbusz vezetője és utasa halt meg a balesetben, kilenc másik ember megsérült. Döbbenetes látvány, hogy több jármű üzemanyagtankja is azonnal lángolni kezd az ütközésben. A balesetet okozó kamion 31 éves sofőrje egyébként csak könnyű sérülést szenvedett, és elmenekült a helyszínről, őt a rendőrök rövid üldözés után az út melletti erdőben kapták el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!