Nem tudjuk, mennyire legális üzletekkel foglalkozik ennek a Porsche Cayenne-nek a „kelet-európai” tulajdonosa, de valamit nem csinálhatott jól, ha nem egy páncélozott, hanem egy fegyverekkel ellátott autóra volt szüksége. Arról nem is beszélve, hogy nem futotta neki a legújabb modellre, hanem egy előző generációs autót építtetett át.

Első körben a megszokott páncélozást rendelte meg az International Armoring Corporation-től, a B6-os szint egész jónak mondható, azonban lényegében kizárja a bevásárlóközpontok látogatását – csak a vezető ablaka húzható le, az is csak 15 centire.

A Cayenne igazi titka, hogy támadófegyverekkel is felszerelték, előre- és hátra is képes tüzelni. Némileg megnehezíti a dolgot, hogy csak egyenesen tud lőni az autó, a tetőbox rejtekében két darab előre néző M-16-os gépfegyver rejtőzik, egyenként 100 golyóval. Hátrafelé alapból a lebillenő rendszám mögül tüzel egy M-16-os, ha ez nem lenne elég, van még három darab aknavető is. A rend kedvéért: tüzelés közben szétlövi a tetőbox-burkolatot illetve a csomagtérfedelet az autó – ha szükség van a fegyverek használatára, akkor nem számítanak az ilyen filléres tételekről…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!