Amíg mifelénk a Micra modellfrissítése a legnagyobb hír, Indiában másnak is örülhetnek a vásárlók. Ott továbbra is kínálják majd a régi autót, módosított megjelenéssel és kifejezetten olcsóautós megoldásokkal.

A Nissan Micra Active ráadásul nem egy spórmodell, hanem négy felszereltsége is van, ráadásul a két csúcs-szinthez „Sport” első lökhárító is jár, nagyobb méretű légbeömlővel és 2 centivel megnövelt első túlnyúlással. Rádió (két hangszóróval) csak a harmadik szinttől van, ahogy a dísztárcsa is csak innen jár – a kerékjáratokban 13 colos acélfelnik vannak 155/80-as abroncsokkal.

De spóroltak a biztonságon is, a csúcs VX Safety szinten van csak dupla légzsák és ABS, illetve övbekapcsolásra figyelmeztető jelzés, az összes többi Micra Active ezek nélkül jön. Mindben közös, hogy az első üléseknél megszüntették az állítható fejtámlákat – hátul az alapmodellben nincs fejtámla, a többiben állítható magasságúak taláhatóak. Az 1,2 literes háromhengeres motort teljesítményét visszavették 68 lóerőre, a váltó az ötfokozatú, kézi kapcsolású egység – a szabványos átlag 5,1 l/100 km. A Nissan Micra Active vásárlói egyébként mindössze hatféle karosszériaszín közül választhatnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!