Kezd magára találni a Seat autógyár, tavaly és tavalyelőtt is mintegy 10 százalékkal bővült az értékesítés, és a martorelli gyár termelése is folyamatosan emelkedik. A bővülés a Leonnak köszönhető, két évvel ezelőtt mutatták be a kompakt autó új generációját, amelyet az első évben három tagú modellcsaláddá bővítettek. Tavaly aztán a résmodelleknek örülhettek a vásárlók, a Cupra mellett bemutatták a 4Drive kombit és a szabadidő-autós vonalat erősítő X-Perience változatot, amely immár hazánkban is elérhető.

Fotó: Lővei Gergely Fotó: Lővei Gergely

A Magyarországon a Leon-értékesítések túlnyomó részét adó Style felszereltségen sportos (FR majd Cupra) illetve kalandos (X-Perience) irányba lehet fokozni, ez utóbbi autóról van most szó. A hasmagasság 15 mm-es emelése a nagyobb kerékből következik, egyébként a fényezetlen fekete alsó védőborításról lehet már messziről felismerni ezt a modellt. Az ajtót feltárva sportüléseket, akár barna hasított bőr kárpitot és a legújabb generációs kommunikációs fejegységet találjuk. A Seat forgalmazójának megfogalmazása szerint „amit csak a VW konszern a kompakt autókhoz kínál, az elérhető az X-Perience-hez”.

A jól felszerelt dízelből reméli az eladások derékhadát a forgalmazó A jól felszerelt dízelből reméli az eladások derékhadát a forgalmazó

Például az 5. generációs Haldex differenciálműves összkerékhajtás, amely hazánkban alapfelszerelés lesz. Három modell lesz, a 150 lóerős dízel 6 fokozatú kézi váltóval (8 331 120 Ft), a 180 lóerős benzinmotor (8 656 250 Ft) és a 184 lóerős dízel (9 555 400 Ft) DSG váltóval jön – utóbbitól várják az értékesítések derékhadát. A piaci bevezetéskor akciós csomagot kapnak a megrendelők, amelyben parkolóradart, 5,8 colos képátlójú érintőképernyővel rendelkező navigációt és Praktikum csomagot is találunk.

Nagyobb gumiból ered a 15 mm-es hasmagasság-emelkedés Nagyobb gumiból ered a 15 mm-es hasmagasság-emelkedés

A minden földi jóval felszerelt kompakt kombi egyébként csak a kezdet, a jövő héten ismerhetjük meg a Seat első szabadidő-autójának tanulmány előzetesét a Genfi Autószalonon, ezzel majd 2016 közepén találkozhatnak a vásárlók a kereskedésekben. De idén is lesznek még újdonságok, az alaposan felfrissített Ibiza modellcsalád mellett érkezik majd a piacon jól teljesítő Alhambra egyterű megfiatalított változata is.

Járt utat járatlanért? Ha nem túl járatlan... Járt utat járatlanért? Ha nem túl járatlan…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!