ë-mobil: benzin-elektromos hibrid hárommillió forintnyi rubelért ë-mobil: benzin-elektromos hibrid hárommillió forintnyi rubelért

Moszkvában bemutatkozott a Yarovit Motors által gyártott ë-mobil hibridmárka három új autója, amelyek már 2011 közepétől megvásárolhatóak lesznek meglepően jutányos áron. A milliárdos Mihail Prohorov az ötletgazda, aki nemrég vásárolta meg a New Jersey Nets NBA kosárlabda-csapatot is.

Egyszerű, de vállalható formát kapott az ötajtós Egyszerű, de vállalható formát kapott az ötajtós

Most a tulajdonában lévő Yarovit Motors felvirágoztatására koncentrál, 150 millió eurós beruházással építenek egy csarnokot, ahol a tervek szerint évi tízezer hibridet fognak értékesíteni 2012-től. Lehet, hogy alulbecsülték ezt a mennyiséget, mert 450 000 rubel alatt indulóárat rebesgetnek, ami majdnem pontosan három millió forintnak megfelelő összeg. Ez elképesztően jutányos ár egy benzin-elektromos hibrid autóért. Ráadásul nem uniformizált autó az ë-mobil, kétajtós szabadidő-autó kupé, ötajtós kompakt, illetve utóbbi alapjára épülő dobozos teherszállító kivitelben is megvásárolható lesz.

Orosz-specialitás a személyautó alapú dobozos teherszállító Orosz-specialitás a személyautó alapú dobozos teherszállító

Az ë-mobil piacra dobását egyébként állami támogatás is segíti, az orosz kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az autóiparát a nyugatiak színvonalára hozza. Ha tényleg hárommillióért lesznek képesek adni a hibridet és az egyéb tekintetben – biztonság – is hozza a mai szintet, akkor nem csak behozták a lemaradást, de az élre ugrottak. Egyelőre a műszaki tartalommal kapcsolatban és a forgalmazás tervezett helyszíneivel kapcsolatban semmi nem ismert.

Sportos a szabadidő-autó kupé megjelenése Sportos a szabadidő-autó kupé megjelenése