Azt állítja a Mercedes-AMG, hogy egyenesen a Formula-1-ből érkezik az a hibrid hajtás, ami a rendszámmal is rendelkező Projekt One szuperautó hátuljába került beépítésre. Persze a károsanyag-kibocsájtási előírások miatt vissza kellett fogni ennek a teljesítményét, ezért csak annyit mondanak, hogy 500+ kW, azaz 680+ LE maradt meg a versenyautó becsült 1000 lóerős teljesítményéből.

Ahhoz, hogy meglegyen az 1000 lóerő az utcai autóban, az első tengelyre is villanymotorokat építettek, összesen 326 lóerő teljesítménnyel – ezeknek különlegessége a magas fordulat, alaphelyzetben 20 000/percen pörögnek, és pillanatok alatt felgyorsítanak 50 000/percre. Szóval az öt motoros Projekt One bőven 1000 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkezik. A jövőben biztos pontosítják majd a teljesítményt, hiszen arról is szó van, hogy a Mercedes-AMG márka elektromos/hibrid jövőjében szükség van egy hasonló autóra, amivel nemcsak az ügyfeleknek, de a vetélytársaknak is jelzik a tudásukat.

Az 1,6 literes V6-os turbómotornál fogaskerekek hajtják a felülfekvő vezérműtengelyeket, pneumatikus szeleprugókat alkalmaznak, és nem csak a főtengely végén (163 LE), de a turbófeltöltőnél is található egy villanymotor – ez a motor két végére épített turbina és kompresszorkereket összekötő tengelyen van, 122 lóerő a teljesítménye, és az a feladata, hogy szükség esetén 100 000/perc fordulatra gyorsítsa a feltöltőt. A leszabályozási fordulat 11 000/perc, ezt a határt a kereskedelmi forgalomban kapható üzemanyag miatt kellett korlátozni az F1-es versenyautóhoz képest.

Noha büszke arra a Mercedes-AMG, hogy 40 %-os hatásfokkal rendelkező hajtáslánc a legjobb, amit ma benzinmotorral el lehet érni, fogyasztásadatot nem közöltek, e téren csak annyi ismert, hogy az elektromos hatótávolság 25 km. A 8 fokozatú robotizált váltóval szerelt Projekt One egyébként kevesebb, mint 6 másodperc alatt futja meg a 200 km/h-s sebességet, és valahol 350 km/h felett van a vége.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!