Ha nem is küzd szállítási problémákkal a Honda Odyssey nevű nagy méretű egyterűje, a járműkategória utolsó mohikánjai közé tartozik, és a japánok egy ideig még forgalmazni szeretnék. Ennek megfelelően igyekeztek még praktikusabbá tenni az autót.

Más nem is nagyon történt a modellfrissítés alkalmából,  megjelenés és a 3,5 literes, 248 lóerős V6-os benzinmotor se változott – a csúcsváltozathoz elérhető a pre-crash rendszer és sávelhagyást figyelő segéd is.

A legnagyobb újdonság azonban a HondaVac névre keresztelt porszívó megjelenése, amit a csomagtér bal hátsó oldalfala rejt. A felső fedél alatt található a gégecső, ami elég hosszú ahhoz, hogy az utastér első részét is ki lehessen tisztítani vele, alul van a kivehető portartály. Kikapcsolt motorral legfeljebb 8 percen keresztül üzemel a berendezés, járó motorral nincs időbeli korlát. Nem valószínű, hogy bármelyik, Európában forgalmazott autó Hondában is megjelenik majd a fedélzeti porszívó, de csak üdvözölni tudnánk ezt a figyelmességet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!