Szeptemberben jelentette be a RevoZport, hogy hamarosan elérhetővé teszi a Razmig elnevezésű tuningcsomagját a Lamborghini Huracán tulajdonosoknak, és most már itt vannak az első részletek a teljes körű átépítéssel kapcsolatban.

Az 5,2 literes V10-es szívómotor teljesítményét a szívósor optimalizálásával, a kipufogórendszer lecserélésével és a motorvezérlő elektronika átprogramozásával 610-ről 700 lóerőre növelik, a gyorsabb gázcsere gyorsabb motorreakciókat is jelent. Az F1-es autókban használt anyagból készített kipufogórendszer tömege mindössze 7 kg.

Ez utóbbi is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült összesen 100 kg-mal csökkenteni az autó tömegét. A megtakarítás jelentős része onnan jön, hogy a karosszéria leszerelhető elemeit (az üvegszálas- és műanyag darabokat is beleértve) karbonból sütött darabokra cserélik. A diffúzorban három darab lenyíló légterelőt is elhelyeztek, amelyek lenyitásakor megnő a karosszériára ható leszorító erő. A RevoZport Razmig csomag egyébként a zárt és vászontetős Lamborghini Huracánhoz egyaránt elérhető, utóbbi esetben annyival több a tartalma, hogy az ajtókon belül karbonból sütött X merevítőket helyeznek el.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!