A Jaguar fejlesztőrészlegénél dolgozó fiataloknak osztotta ki a vezetőség a feladatot, hogy készítsenek a Gran Turismo játékprogram számára egy dedikált sportkocsit. Az eredmény a Vision GT Coupé elnevezésű akkumulátoros-elektromos álomautó lett, amelyet november végétől tölthetnek majd le a játékosok.

A fejlesztőmérnökök 1020 lóerő és 1200 Nm rendszerteljesítményű hajtást találtak ki a csak virtuális térben létező sportkocsi számára, ami kevesebb, mint 2 másodperces 0-100 km/óra sprintet és 320 km/órás tempót meghaladó csúcssebességet tesz lehetővé, és természetesen tökéletesen kiegyensúlyozott a tömegeloszlás, tehát könnyű az 1,4 tonnás tömegű gépet terelgetni a kanyarokban. Utóbbiról azzal a szimulációval győződtek meg, amelyet az iPace eTrophy versenyautóknál is használnak.

A fiatal dizájnerek a C-Type és D-Type versenyautókat próbálták megidézni tervükkel, de nem feledkeztek meg az aktív aerodinamikáról és a nagy fékek miatt megkövetelt hatalmas kerekekről sem. Az utastérben épp csak a legszükségesebb dolgokat helyezték el, hiszen a virtuális valóság nem a minőségérzetről szól, a lényeg, hogy könnyen leolvashatóak legyenek a menetadatok.