Elsősorban pickupokkal és kisautókkal foglalkozik a Great Wall nevű kínai autógyár, de már 2008-ban bemutatta városi szaladgálóautójának tanulmányát. A Kulla EV-ből akkor nem lett semmi, de most Sanghajban már egy kipróbált recept alapján átdolgozott változatot prezentáltak.

Az új Kulla EV tanulmány nagy vonalakban a Renault Twizy másolata: a két ülés egymás mögött helyezkedik el, az ajtókat egyszerű rúd helyettesíti. Amíg azonban a francia eredetinél igyekeztek jópofa karosszériát köríteni az egésznek, addig a kínaiak mindenképpen autóformát akartak adni a csöppségnek – ott figyel elöl egy hatalmas, funkció nélküli hűtőrács.

A technika versenyképes, a hátsó kerekeket egy 15 lóerő/50 Nm teljesítményű elektromotor hajtja, a csúcssebesség 65 km/óra. Ez városban tökéletesen elég, cserébe 100 km a hatótáv, ami felülmúlja a Twizy hasonló értékét. Normál konnektorról 4,5 óra alatt lehet feltölteni a teljesen lemerült telepet. A Great Wall Kulla EV-ről nem tudni, sorozatgyártásba kerül-e valaha is. Ha igen, a magyar piacon biztosan más néven dobják majd piacra…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!