A Gibbs Humingda egy kétéltű kisteherautó, igaz, 6,5 méteres hosszával a nagyobbak közé tartozik – a csónakforma miatt lett egy kicsit nagyobb a karosszéria. A meghajtás is inkább katonai felhasználásra utal – 350 lóerős, kompresszoros V8-as hajtja az autó négy kerekét.

Vízben ezeket be tudja húzni a jármű, és több mint 50 km/órás tempóval tud úszni. Természetesen közúton képes tartani a forgalom tempóját. A saját tömeg 2750 kg, az össztömeg 3,5 tonna, azaz B kategóriás jogosítvánnyal is vezethető ez a szörnyeteg.

Partközeli, mentési feladatokra szánják a kétéltű teherautókat Partközeli, mentési feladatokra szánják a kétéltű teherautókat

A Gibbs Phibian nevű kétéltűje már eggyel komolyabb, 4,5 tonnás saját tömeggel és 6 tonnás össztömeggel rendelkezik. Ennek hajtásáról egy 500 lóerős biturbó dízelmotor gondoskodik. A hidraulikus hajtásnak köszönhetően első-, hátsó- vagy összkerékhajtással is képes haladni – vízben ezt is két vízsugár hajtja, akár 50 km/órás tempóval.

Szárazföldön is helyváltoztatásra képes csónakként lehet jellemezni a 6 tonnás Phibian-t Szárazföldön is helyváltoztatásra képes csónakként lehet jellemezni a 6 tonnás Phibian-t

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!