A kínai JAC autógyár tavaly februárban prezentálta kereskedőinek legújabb alkotását, pardon lopását, a Ford F-150-es pickup másolatát, de mivel a Ford közbeszólt, abból nem lett semmi. Ami nem jelenti azt, hogy veszni hagyják az autót.

Mostanáig tartott, de végre sikerült egy olyan megjelenést adni a pickupnak, amelybe már nem lehet beleszólása a konkurenciának. Most, hogy már túl vannak a jogi eljáráson, nagyon is büszkék alkotásukra a formatervezők, talán ennek köszönhető a szemre vagy fél méteres JAC felirat a hűtőrácson, amelyen belül kicsit csálén állnak a krómcsíkok. Épp csak az A oszlop előtti részt módosították, és oldalról eltűntek a hatalmas, fekete kerékjárat-szélesítések.

A technika változatlan, azaz egy 2,8 literes, 104 lóerős turbódízel kerül a haszonjármű motorterébe, később talán lesz benzinmotor is. Van kép az utastérről is, amely nagyon kilencvenes évek stílusú a szürke műanyaggal és a fa fóliával – igaz, ott a nagy méretű kijelző a középkonzolon. Egy ilyen jellegű autónál nem a szépség, hanem az ár a döntő tényező, márpedig a JAC 4R3 ezen a téren egészen jól áll, az alapváltozatot majd 80 000 jüanért, átszámítva 2,9 millió forintért lehet hazavinni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért