A General Motors is elkészítette a saját olcsóautóját, amellyel a Logan térhódítását szeretnék megakadályozni, leginkább Dél-Amerikában, de világszerte 40 országban fogják forgalmazni a lépcsős hátú autót – köztük Európában is.

Azt nem árulták el pontosan, melyek lesznek ezek az országok, régiónk legalábbis az esélyesek között van. Az Aveo szedánnál tágasabb – a csomagtér a Cobalt esetén 560 literes – karosszériát egyszerűbb belső kialakítással, gyengébb felszereltséggel és alacsonyabb vételárral kombinálják. A brazíliai kezdést követően világszerte még három másik gyárban is készíteni fogják az újdonságot, de ezeket még nem nevezte meg a General Motors.

Műszakilag ugyanaz a padló adja a Cobalt alapját, mint az Aveo-ét, ugyanazokkal a motorokkal is rendelhető az autó, az 1,3 literes dízeltől az 1,8 literes benzinesig. Brazíliában az 1,4 literes alapmotor etanollal 102, benzinnel 97 lóerős teljesítménnyel bír, ezen kívül lesz még egy 1,8-as, hatfokozatú automatikus váltóval.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!