A Moszkvai Autószalonon bemutatta a Chevrolet Colorado pickup helyi változatát, amely még mindig nem jelenti azt, hogy az Európai Unió területén is elérhető lesz majd a teherautó. Az egyedüliként választható 2,8 literes dízel egyelőre csak Euro 4-es tisztaságú.

Nem is annyira haszonjárműként képzelik el az autót Oroszországban és az egykori Szovjetunió területén, sokkal inkább – a nálunk lévő helyzethez hasonlóan – adómegtakarító személyautóként pozicionálták. Csak dupla fülkével, gazdag felszereltséggel kínálják a helyben gyártott Chevrolet Colorado-t, a vásárlónak ezen felül azt kell eldöntenie, hogy a 180 lóerős dízelmotorhoz ötfokozatú, kézi kapcsolású váltót (ekkor 440 Nm a nyomaték) vagy hatfokozatú automatát (ebben az esetben 470 Nm a nyomaték) kér.

Az LTZ csúcsváltozatban elektronikus menetstabilizáló, nyolc légzsák, navigáció, kétzónás digitális légkondi is van a fedélzeten, no meg az elengedhetetlen bőrkárpit. Egyelőre nem tervezik a szimpla- és nyújtott fülkés, illetve a csak hátsókerekes Chevrolet Colorado gyártását, de lehet, hogy idővel ez is bekövetkezik majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!