Eddig is már több, a hidrogén mint üzemanyag terjesztését célul tűző szervezet/szerveződés működik Európában, ezeket próbálja meg egy kalap alá venni a H2ME, azaz Hydrogen Mobility  Europe elnevezésű szervezet.

Ez rögtön azzal a bejelentéssel kezdte meg a működését, hogy egy további 63 millió eurós befektetéssel az eddigi több mint 50 már bejelentett töltőállomás mellé még 29-et építenek, így pár éven belül már összesen 85 hidrogénkút üzemel majd Európában, és 200 tüzelőanyagcellás autót és 125 tüzelőanyagcellás hatótávnövelővel ellátott elektromos haszonjárművet helyez forgalomba a kutatás elősegítése végett. A H2ME szervezetben az autó- és tüzelőanyagcella-gyártókat a Daimler, a SymbioFCell, a Hyundai, a Honda, az Intelligent Energy és a Nissan képviseli, az infrastruktúra oldalról az Air Liquide, a BOC, a H2Logic, az ITM Power, a Linde, a McPhyEnergy, az OMV, az AREVA, az EIFER, a H2MOBILITY Deutschland, a HYOP, az Icelandic New Energy és a Communauté d’Agglomération Sarreguemines Confluences vesz részt a projektben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!