Eddig több különböző helyen készítették a Vauxhall rendőrautókat, most a lutoni üzem területén lévő csarnokba telepítették át ezeket, ahol 50 ember dolgozik majd. Itt nem csak a szükséges speciális felszerelésekkel és belső tárolókkal látják el az autókat, de a szolgálatot követően itt le is szerelik azokat, hogy aztán egyszerű használtautóként értékesítsék tovább a járműveket a Vauxhall hálózatában.
vauxhall2
Tulajdonképpen az összes típus – Corsa, Astra, Insignia, Mokka X, Combo, Vivaro, Movano – átalakításával foglalkoznak, a rendőrségi változat mellett a tűzoltóság illetve a mentőszolgálatok igényeire szabott járműveket is képesek gyártani. Évente 2500 autós kapacitása van az üzemnek, amelyet azért hoztak létre, mert Nagy-Britannia ezen speciális piacán több mint 70 százalékos részesedése van a márkának, és már nem győzték teljesíteni a megrendeléseket a korábbi felállásban.

vauxhall3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!