Nehéz döntés előtt állnak a Volvo-rajongók, mégpedig sírjanak vagy nevessenek-e annak a hírnek a hallatán, hogy sorozatban gyártják a Volvo S60 Polestar-t. Az ok egyszerű: semmi nem maradt a tanulmány vadságából.

Amíg az egyedi megrendelésre készített S60 Polestar esetén egészen 508 lóerőre növelték a T6-os turbómotor teljesítményét, addig a mindössze 100 darabos limitált szériánál 350 lóerő áll a vezető rendelkezésére. Ráadásul az eredeti autó hatfokozatú, kézi kapcsolású váltója helyett automatikus váltó dolgozik az újdonságban.

A 100-ra gyorsulás a limitált szériánál egy másodperccel lett rosszabb, igaz, a 4,9 másodperces érték azért abszolút értelemben egész jó, de a száguldásnak nem a menetellenállás szab határt valahol 300 km/óra felett, hanem az elektronika szól közbe 250 km/óránál. Nem mintha ezen értékek valaha is fontosak lennének a tulajdonosoknak, hiszen a Volvo – egyelőre – csak Ausztráliában dobja piacra a felforrósított/lehűtött S60 Polestar-t, márpedig ezen a kontinensen nagyon szigorúan veszik a rendőrök a közúti erőfitogtatást, szó nélkül elkobozzák a vétkesek autóit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!