A nyolc Ferrari F40 prototípus közül a hatodik példány égett porrá a hétvégén. Az 1987-ben készített autót a forgalmazó Auto Becker állította ki az azévi Frankfurti Autószalonon, 1991-ben építette át utcai autónak a Michelotto cég. Ezt követően versenyeztek is az autóval, amely pár éve Jon Hunt gyűjtő tulajdona, aki szintén nem kíméli a gépet, ahogy az a Farmkhana videóból is látszik.

Épp azért volt úton az autóval Maranellóba, hogy átvegye legújabb szerzeményét, két évvel ezelőtt már tett egy hasonló kört, amikor a LaFerrariját vette át – erről a gyár készített videót.

Ismeretlen okból kapott lángra az F40-es Villanova d’Albenga közelében és szó szerint porrá égett. Személyi sérülés nem történt, és a konvoj többi tagja – Jon Hunt többek között LaFerrarijával és F50-esével ment – nem sérült a tűzben.

Közzétette: Patrich Poggi – 2017. április 5.

Az F40-es konstrukciós hibája, hogy a turbófeltöltőtől forró olaj szivárog, amely aztán meggyullad, és a környékén lévő magnézium alkatrészek is lángra kapnak, ezt követően már tűzoltók se tudják megmenteni az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!