Tegnap este 19:15 körül érkezett a segélyhívás a holland haditengerészethez, miszerint a Baltic Ace nevű teherhajó süllyedni kezdett a ciprusi Coral-J hajóval történt ütközést követően. A 24 fős személyzet egy részét helikopterekkel kimentették, ezen kívül mentőcsónakokat is a vízre bocsájtottak, a hajó egyébként gyorsan elmerült. Jelenleg a személyzet 11 tagjának sorsa ismeretlen, de több hajó és helikopter is folytatja a kutatást a viharos tengeren.

A Baltic Ace kifejezetten autók szállítására specializálódott, a legutóbbi berakodást végző kikötővel beszélve a hírek szerint a fedélzeten lévő új autók között 8 Bentley, 6 Rolls-Royce Drophead Coupé, 4 Lamborghini Aventador és 12 darab Ferrari is volt, a teljes rakománylista jelen pillanatban még nem ismert.

FRISSÍTÉS 09:00
Az egyre rosszabb időjárás miatt leállították a túlélők utáni keresést, jelen állás szerint 13 embert élve kimentettek, 4-et holtan találtak meg, és 7-en továbbra is eltűntnek számítanak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért