Forradalmi lépésnek számít a Jaguar C-X17-es szabadidő-autó, nem is azért, mert az lesz a márka első terepese, hanem azért, mert először készítenek kifejezetten nőknek autót a britek. Mégpedig a jómódú, a gyermekeit óvodába/iskolába hordó anyukákat célozzák meg az újdonsággal.

Persze még egy kis idő eltelik, mire megvásárolható lesz majd a tanulmány alapján készülő sorozatgyártású modell, de már nagyjából be is árazták a kocsit, 38-40 ezer fontos indulóárral számolnak – ez nagyjából félúton van a BMW X3-as és X5-ös között. Az autó maga egy teljesen új, könnyedén különféle modellek fogadásához alakítható alumínium térvázra épül, amely idővel az összes Jaguar alatt ott lesz majd.

Fontos újdonság még a fedélzeti wifi router, amelynek segítségével menet közben is internetezhetnek az utasok, de elsősorban azt emelik ki ezzel kapcsolatban, hogy a gyermekek egymással játszhatnak a kütyüik összekapcsolása révén. Ezen kívül még a méreteket árulták el a Jaguar C-X17-esről, ami 4718 mm hosszú, 1649 mm magas és 1959 mm széles, a tengelytávolsága 2905 mm, a hasmagassága 213 mm. A motort már nem részletezték…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!