Mivel véget ért a Mercedes-szel kötött megállapodás, a VW mérnökei az alapoktól kezdték a Crafter haszonjármű fejlesztését, aminek eredményeként az eddiginél sokkal szélesebb kínálatot kínál majd az év végétől az újdonság. Az alapmodellek például keresztmotorosak-összkerékhajtásúak lesznek, de az eddigihez hasonlóan hosszmotoros is lesz, ennél újdonság, hogy már gyárilag kínálnak összkerékhajtást; a keresztmotoros változatoknál 10 centivel lejjebb van a rakodóperem a jelenlegihez képest.

Kezdetben csak a 2,0 literes TDI lesz választható, rögtön három teljesítménnyel (102, 140 és 177 LE), később ennek biturbó változata és a 3,0 literes V6-os TDI bővíti a kínálatot. Amelyik képes elérni, annál a változatnál 160 km/h-ban korlátozzák a csúcssebességet, így alacsonyabb sebességindexű abronccsal lehet üzemeltetni a járművet. Az üzemanyag-fogyasztás leszorítása érdekében enyhén lejt a tető és beburkolják a padlót is – a gyár 6,7 l/100 km-es szabványos átlagot ígér.

Az utastérben alapvető változás, hogy mindenfelé nagy méretű pakolóhelyeket alakítottak ki, az évente akár 150 000 km-t autózó ügyfelek visszajelzése szerint ezek hiányát kifogásolták leginkább. Szintén fontos újdonság a német gerincdoktorok szövetségének (AGR) ajánlásával rendelkező rugós ülés, de alaphelyzetben is olyan ülést kap a sofőr, amelynél az ülőlap alig van megformálva – a sokat ki- és beszálló futárok életét könnyíti ez. A hátsó rész vajmi keveset változik a jelenlegi generációhoz képest, a térkínálat eddig is megfelelő volt, és a változatlan rögzítési pontoknak köszönhetően az ügyfelek egyszerűen átszerelhetik meglévő járművükről a speciális felépítményt vagy épp polcrendszert, de már gyárilag is lehet speciális kialakítást kérni, a nyolcfokozatú automatikus váltó (hátsókerékhajtás) esetén kihajtás is van különféle berendezések (pl. hűtőkompresszor) meghajtására.. Két tengelytávval, három magassággal és három hosszal indul az új VW Crafter forgalmazása, és lesz szimpla- és duplafülkés járóképes alváz is, az MAN TGE várhatóan csak a hátsó/összkerékhajtású változatból készül majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!