A digitális műalkotások számára készült az NFT, azaz Non Fungible Token nevű technológia, amely egyedi digitális alkotásokat jelent. Első európai autógyártóként a francia Alpine készített ennek segítségével egyedi digitális tanulmányokat, a GTA nevű járműből összesen 5 darabot készítenek, amelyeket aztán internetes árverésen értékesítenek.

Az öt külső között van klasszikus Alpine-kék szín, de az aktuális F-1-es versenyautó, az A521-es megjelenését is átvitték erre a kupéra. Van fekete fényezés hatalmas fehér A-val, a klasszikus francia trikolór digitálisan elmosott változata a valódi és a digitális világ közötti átmentet jelzi, és ott van még az Alpok hegységének magassági vonalait és a Mont Blanc csúcs koordinátáit magán viselő külső.

A megjelenés egyébként a Renaultnál dolgozó orosz formatervező, Arzenyij Kosztromin munkája, a műszaki tartalomra nem vesztegetnek egy szót sem, hiszen itt nem az a lényeg. Az Alpine GTA tanulmány birtoklásán felül a vásárlók a REVV Racing nevű játékban használhatják majd autójukat, ha úgy tartja kedvük.