Két nap folyamatos esőzés miatt az Itajai folyó hirtelen megáradt, óránként 23 cenitvel emelkedett a vízszint. A hatóságok a lakosság és a város védelmével törődtek, így a tilosban parkoló és egyéb okok miatt lefoglalt autók tárolására használt telepét sorsára hagyták.

1500 darab autó semmisült meg, amelyeket a városnak kell kifizetnie, mivel nem kötött biztosítást, és tisztában volt azzal, hogy árvízveszélyes helyen bérelt területet a telepnek. A hivatal első körben a saját maga által az autó értékének megfelelő összeget fizet, aki netán autójának piaci értékét szeretné megkapni, annak majd pert kell indítania. A tilosban parkoló autók tulajdonosai egyébként csak a tárolási költségek megfizetése alól mentesülnek, a bírságot be kell fizetniük.

Nem votl biztosítás, ezért Santa Catarina városa fizeti az 1500 megsemmisült autót Nem votl biztosítás, ezért Santa Catarina városa fizeti az 1500 megsemmisült autót

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!