Manapság minden autógyártó az egyedi igények kielégítésére törekszik, ennek megfelelően a még jórészt manufakturális módszerekkel alkotó Morgan Motor Company is létrehozta a Special Division nevű részlegét, ahol még manufakturálisabb módszerekkel készítik az autókat.

Arról, hogy mire is képes az újonnan létrehozott csapat, a Morgan SP1, azaz Special Project 1 elnevezésű kupé árulkodik. A tölgy- és afrikai rózsafa keretre teljesen új alumínium karosszériát készítettek, amelynek a 2009-es LifeCar nevű tanulmány volt az alapja, persze még tovább fokozták a drámai megjelenést. Nagyon furcsán hatnak a fényszórók körüli LED-gyűrűk, meg a szögletes hátsó részbe helyezett kerek LED-es lámpák, de hát a kedves megrendelő ezt akarta, akkor ezt kapja. Ahogy a különleges narancs-réz színjátszós fényezés is több réteg lakknak köszönhető.

Igazán azonban a belső teret alakították át a szakemberek, nem csak a műszerfalat cserélték mívesen megformált fa betétekre, de az ülések vázát is fából készítették el. Reméljük, nem kell majd élesben kipróbálni a fa fejtámlákat. Mivel magán a műszerfalon nem maradt hely a kapcsolóknak, azokat a tetőre helyezték át, a fedélzeti szórakoztatórendszer egy bőrszíjakkal rögzített táblagépet jelent.

A technikához nem nagyon nyúltak, az alváz és a 3,7 literes V6-os motor ugyanaz, amit a Morgan V6 Roadster is megkap, jelen esetben azonban átprogramozták a motorvezérlő elektronikát és az egyedi gyártású sportkipufogó is fokozza az élményt. Nem tudjuk, mennyi pénzt fizetett a megrendelő a különleges Morgan SP1-esért, de biztosan nem úszta meg olcsón a dolgot. Cserébe tényleg egy olyan autója van, amelyet nem fog senki se lemásolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!