Különleges filmmel és a legnehezebben megközelíthető LEGO-bolttal készült az alany, a Land Rover Defender a LEGO Icons sorozatba tartozó Classic Land Rover Defender 90 készlet bemutatójára. Ennyire azért nem kalandos hozzájutni ahhoz, elég április 4-ig várni, és 101 990 Ft ellenében bárki vehet magának.

A 2336 darab építőelemből az 1983-2016 között gyártott rövid terepjárót lehet megépíteni 3 formában: van a normál zárt kivitel, ugyanezt fel lehet szerelni terepextrákkal – csörlőt tartalmazó első lökhárító, homokfutó-deszkák, megpakolt tetőcsomagtartó –, és ahogy az eredetinél, úgy a LEGO-kivitelnél is leszerelhető a tető és kész is a vászontetőt nélkülöző kabrió.

A retró szín utal arra, hogy a gyártás végéről származó megjelenést vették alapul, ennek megfelelően a 4 hengeres turbódízel látható a motortérben, de ahogy az eredetinél, úgy a LEGO-terepjárónál is megvan a lehetőség V8-as blokkra váltani.

Bal- vagy jobbkormányos változatban lehet megépíteni a belső teret, működik a kormánykerék, a felfüggesztés – igaz, mivel LEGO-méretben nincs kormányozható merevtengely, az eredeti Defendertől eltérően a játékautó független felfüggesztést kapott előre –, ami szép teljesítmény egy 16 cm széles és magas, 32 cm hosszú autótól.