A Chris és Julie Ramsey házaspár már régóta elkötelezett híve az elektromos autózásnak, elsőként teljesítették saját Leaf villanyautójukkal a Mongol Rally nevű túrát, amely egy 17 000 km-es autózás London-Ulánbátor között. Hamarosan még nagyobb és merészebb útra indulnak, hiszen ezúttal a Föld északi és dél mágneses pólusa közötti mintegy 27 000 km-t teszik meg egy Nissan Ariya-val.

Most bemutatták az autót, amelyet az izlandi Arctic Trucks nevű műhely épített át a nagy utazásra, ami azt jelenti, hogy hatalmas méretű kerekeket szereltek az autó alá, mert sokat mély hóban haladni az autó a rajt és a cél környékén. A 39 col átmérőjű BF Goodrich terepgumik miatt a karosszériát is módosítani kellett, de a 2 hajtómotoros e-4ORCE összkerékhajtáshoz és az akkumulátorhoz már nem nyúltak, azok szériaállapotúak.

Egy külön extrát kértek még a kalandorok, a csomagtartóban egy, az Ariya akkumulátora által táplált kávéfőző található, amelynek segítségével bárhol tudnak majd eszpresszót inni. A tetőre került egy drón-dokkoló állomás, ahonnan a fényképek/videók készítésére használt repülő szerkezet indul és landol, illetve ide került annak napelemes töltője is. Az autóhoz még egy különleges generátor-egységet is készítettek, ami hordozható-felállítható szélkereket és napelemeket tartalmaz, amelyek segítségével az elektromos infrastruktúrát nélkülöző területeken fogják majd tölteni az akkumulátorokat.

2023 márciusában indul az előreláthatólag 10 hónapon át tartó expedíció, amely az északi mágneses pólustól indul és végül az Antarktiszon, a déli mágneses pólusnál ér majd véget, miután mintegy 27 000 km-t tesz meg az autó végig az Amerikai kontinensen.