Még tavasszal számoltunk be arról, hogy a Totem Automobili műhely egy radikális Alfa Romeo Giulia GT Junior kupé átépítésen dolgozik, most pedig már gurul is az első autó. Még bő egy évet szánnak az akkumulátoros-elektromos hajtás finomhangolására, az első ügyfélautó átadását 2022-re tervezik.

Az eredeti – 1970-75 között gyártott Alfa Romeo Giulia GT Junior – autónak csak mindössze 10%-a marad meg a teljes átépítés során, ami az acél karosszériavázat jelenti, azt is sok ponton megerősítik, és át is alakítják, hogy hely legyen az új hátsó segédkeretnek, ami a többlengőkaros független hátsó felfüggesztést és a hátsó tengelyre épített villanymotort tartja. Ennek a teljesítménye 525 lóerő és 940 Nm, különlegessége, hogy a vezérlőelektronika állítható, így a vezetési stílusához alakíthatja a teljesítményleadást/gázreakciót a sofőr.

Csúcsteljesítményre állítva 3,4 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást tesz lehetővé ez a hajtás. A 13 hangszórós térhangzású hangot adó hifi széria, azért, mert onnan szól az eredeti benzinmotor hangjából készített műhang, amely pedálállástól és sebességtől függő – az eredetihez hasonlóan. Az 50,4 kWh kapacitású akkumulátortelep tömege 350 kg, normális tempóban haladva 320 km-es hatótávolságot tesz lehetővé.

Kívül-belül teljesen átalakul a megjelenés, a karbonból sütött karosszéria jelentősen ki van szélesítve, az utastérben karbon és bőr borít mindent. A stílus miatt megtartották a kézi váltó karját, de az csak irányváltóként funkcionál, a kuplungpedált elhagyták. A Totem Automobili 20 példány építését tervezi, az ár egyedi kívánságok teljesítése nélkül is 430 000 euró, azaz 154 millió Ft.