Márciusban jelentette be a Porsche és a jogtulajdonos Pixar, hogy megépítik a Cars filmekből ismert Sally Carrera karaktere által inspirált rendszámos 911-est, a most elkészült egyedi építésű autót augusztus 20-án árverezik el, a bevételből pedig több jótékonysági szervezetet támogatnak majd, a fiatal nőket segítő Girls Inc. mellett az ukrán menekülteket támogató USA for UNHCR-t.

Nem csak az egyedi autók építéséért felelős Porsche Exclusive Manufaktur, de a formatervező részleg szakemberei is dolgoztak a projekten, amely során fontosnak tartották, hogy egy közúton gond nélkül használható autó legyen a végeredmény, csak inspiráció volt a rajzfilm-karakter. A kiindulási alap a Carrera-sorozat csúcsa, egy 911 Carrera GTS volt, amelyet kifejezetten ide kikevert Sallykék-metál színre fényeztek le kézzel, és nem hiányoznak a „tetoválások” sem.

Nem egyszerűen a filmvásznon látható, korabeli Turbo-felniket kapta az autó, hanem annak alapján egyedi felnikészletet gyártottak le, elöl 20, hátul 21 col átmérővel, az aktuális 911-es futómű-geometriájához igazítva. Az utastérben is megjelenik a Sallykék-szín, egyedi a 3 színű pepita szövetkárpit, amelyet krétaszínű bőrrel és piros díszvarrással kombináltak.

Az augusztus 20-án esedékes árverésen az autó mellett egy, a Porsche Design által megtervezett és megépített egyedi kronográf is része lesz a csomagnak, ennél a krétafehér bőrszíjat kék díszvarrással látták el, és pár mozdulattal kicserélhető ez a második, kék színű, fehér díszvarrással ellátott bőrszíjra, egyedi porvédő takarót és a második felnikészletet műalkotásként prezentáló tárolót is adnak az autóhoz.