Még február végén kapcsolták le a rendőrök immár nyolcadik alkalommal ittas vezetés miatt Cornelio Garcia-Matát, ezúttal Guadalupe Megye járőrei állították meg a veszélyesen kacsázó pickupot.

A vizsgálat szerint a véralkohol szintje .446 volt, ami 23 sör elfogyasztásának felel meg és a megengedett szint ötszöröse. Az is csoda, hogy járni tudott, amikor kiszállították a vezetőülésből, amikor a rendőr megkérdezte, ivott-e alkoholt, azt felelte, hogy nem – amit később súlyosbító körülményként vettek számításba a tárgyaláson.

Garcia-Mata első ittas vezetése még 1990-ben történt, a mostani volt a nyolcadik alkalom, ráadásul a mostanit próbaidő alatt követte el, így az esküdtszék nem gondolkozott sokáig, mindössze tíz perc alatt meghozta az ítéletet, a legsúlyosabb, életfogytig tartó szabadságvesztést szabva ki az elkövetőre. Ami azt jelenti, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!