Prágában leplezte le a Škoda új csúcsmodelljét, az újkori Superb harmadik generációját, és szokás szerint az ötajtós ferdehátú karosszériával nyitották meg a sort, a kombira még várnunk kell egy keveset. Az MQB építőkészlet az alap, ennek megfelelőek a technikai változások, egyébként pedig az ésszerűség volt a vezérelv.

Nem is annyira a fényszórók formája, sokkal inkább azoknak a míves kialakítása érdemel említést, optikailag szélesebbnek látni a Superbet azáltal, hogy a rács pálcáit folytatják a lámpában elhelyezett LED-csíkok. Oldalt erős vízszintes tagolás és lapos szögben álló tetőoszlopok határozzák meg a formát, nem látszik, de muszáj megemlíteni: 80 mm-rel megnövelték a tengelytávolságot és 61 mm-rel csökkentették az első túlnyúlást. Hátul szériában adott LED-es lámpák és egy darabból álló hátsó ajtó a nagy változás a rengeteg egyenes vonal mellett.

Tágasabb a belső tér, elöl például 39 mm-rel több a hely széltében, hátul továbbra is szinte fölöslegesen nagy a lábtér, és noha kupés a tetővonal, a fejtér méretét is sikerült növelni. A csomagtér alaphelyzetben 625 literes, ami 30 literrel több az elődnél, némiképp korlátozza a használhatóságot, hogy a hátsó támlák ledöntését követően nem lesz sík a padló.

Javították a minőségérzeten, de például nincs virtuális műszeregység, megtartották a korábbi két nagy órát és a középen lévő információs kijelzőt. Három zónás légkondicionáló is rendelhető, és immár mindkét első ajtóban ott találjuk az esernyőt – korábban csak a bal hátsó ajtó rejtett ilyen hasznos kiegészítőt. A fejegységek között wifi- vagy LTE-hotspotként működő darabot is találunk.

Átlagosan harmadával csökkent a fogyasztás a jobb légellenállás, a továbbfejlesztett motorok és a nagyjából 75 kg-os tömegcsökkentésnek köszönhetően. Három benzinmotor (1.4 TSI 125 vagy 150 LE, 1.8 TSI 180 LE, 2.0 TSI 220 vagy 280 LE) és két dízel (1.6 TDI 120 LE, 2.0 TDI 150 vagy 190 LE) lesz elérhető a piaci bevezetéskor, a leggyengébb benzines kivételével DSG váltó is kérhető, és összkerékhajtás is elérhető lesz majd a Škoda Superb.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!