nissan1

A Nissan V-motion elnevezésű márkaarculatát még át se vette teljesen az összes autó – az X-Trail is még csak az észak-amerikai piacon viseli a hűtőrácsot –, de máris továbblépett azon a márka. A Detroiti Autószalonon bemutatott Vmotion 2.0 elnevezésű tanulmánynál nem az a fontos, amit, hanem ahogy megmintáz.

A jelenleginél több az éles perem a karosszérián, az oldalfalat is szoborszerűen munkálták meg nagy méretű térbeli mintákkal és domborításokkal. A bumeráng alakú lámpák a LED-es technikának hála csíkszerűvé szűkültek, a tetőt fekete színnel próbálják elrejteni. Az önvezető-autó téma sajátja, hogy a hűtőrács- és a diffúzor-keret robot-üzemmódban világít, a többi közlekedő ezekről a fényekről ismerheti fel, hogy ember vagy számítógép irányít.
nissan2
A tanulmány egymással szembe nyíló ajtókat és B oszlop nélküli karosszériát kapott, a műszerfalon található szuperszéles kijelző miatt megskalpolták a kormánykereket is. Fa padló, bőr kárpit és alumínium díszek alkotják az anyagválasztékot a műanyag mellett, az ülések díszvarrásával drága kézitáskák megjelenését próbálták megidézni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!