A BMW fejlesztőmérnökei folyamatosan dolgoznak a városi mobilitási megoldásokon, a nemrég bemutatott elektromos robogónál is tovább mennek majd a jövőben, a fejlesztési irányokat mutatja a két tanulmány. A Clever Commute nevű elektromos rollerral a közösségi közlekedés és az iroda/otthon közötti utolsó métereket-kilométereket lehet könnyedén áthidalni.

Az összehajtható szerkezettel mozgólépcsőn is könnyedén lehet közlekedni – a tömegről nem szól a sajtóközlemény –, és kis autó-csomagtartókban is szállítható; a kivehető akkumulátorcsomagot kell csak tölteni vinni. Meg kell jegyezni, hogy a fejlesztőmérnököknek a kis autó-csomagtartó a 3-as szedánnál kezdődik… A BMW nem saját maga fogja gyártani az egy feltöltéssel 20 km hatótávolságú elektromos rollert, jelenleg több partnerrel folytat még tárgyalásokat a részletekről.

A Dynamic Cargo elnevezésű teherszállító kerékpárral egy igazi univerzális, négyévszakos járművet akartak alkotni. A háromkerekű felépítésnek köszönhetően még csúszós útviszonyok között is biztonságosan lehet vele haladni. Nagyban megkönnyíti a használó dolgát, hogy a nagy méretű csomagtér mélyen van, így ott akár nehéz rakományt (üdítőitalok, stb.) is könnyedén lehet szállítani, és ugye a három kerék miatt az egyensúlyozás se jelent gondot. Az elektromos rásegítés miatt emelkedőn is könnyen lehet a megpakolt kerékpárral haladni. A BMW Dynamic Cargo gyártásáról szintén több partnerrel folytatnak tárgyalásokat a bajorok.