A Chrysler dolgozóinak nem tetszik az új munkarend, amelyet a Fiat vezetett be a közelmúltban. Ennek értelmében nem ötször nyolc, hanem négyszer tíz órát dolgoznak a munkások egy héten, és ezt hat napra elosztva, tehát hétfő-szombat között. Az a bajuk ezzel, hogy korábban szabad szombat volt, illetve extra pénzt fizettek a hétvégi munkáért, most pedig egyszerű munkaidőként számolják azt el.

Néhányan a tüntetést választották tiltakozásul, de úgy tűnik, sokan a tiltakozás csendesebb módját választották: a Warren-ben található üzemben az első, új rendben töltött munkanapon mindössze az elkészült autók fele ment át a minőségellenőrzésen. A második nap se javult a helyzet, ezért több munkást is túlórára köteleztek, hogy javítsák meg a már elkészült autókat – egy éjszaka alatt közel 200-zal végeztek, de még mindig volt hátra 1078 jármű. A Chryslert szerint csak arról van szó, hogy új terméket vezettek be – a 2013-as Ram 1500 pickup esetén minimálisak voltak a változások. Vannak olyan munkások, akik a cég támogatásával jelentkeztek iskolai továbbképzésre, az új változó műszakos munkarend miatt ők egyszerűen nem tudják folytatni a megkezdett tanulmányaikat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!