Új Használtjármű Központ Szegeden

A Scania márkaképviselet mintegy 15 éve van jelen Magyarországon, azóta töretlenül fejleszti szervizhálózatát és szolgáltatásait a prémium kategóriájú teherautók és buszok piacán. A dél-alföldi régióban Szegeden 1998 óta működik szerviz állomás, amely azóta márkakereskedéssé nőtte ki magát. A szegedi márkaképviselet márciusban bővítette szolgáltatásainak körét, palettáján helyet kaptak a használt haszongépjárművek és felépítmények is. A márciusban nyitott részlege széles, elsősorban Scania haszongépjárművekre épülő választékot kínál, igény szerinti közvetlen import járműbeszerzéssel. Az új szolgáltatások mellett a szegedi Scania képviselet és szerviz a már megszokott módon természetesen továbbra is rendelkezésre áll: Scania járművek garanciális és garancián túli szervizelése, javítása, karambolos javítás, légkondicionáló berendezések beépítése, karbantartása, javítása, feltöltése, alkatrész értékesítés, Toll Collect OBU beépítés, programozás, műszaki vizsgára történő felkészítés, környezetvédelmi igazolólap kiállítása.

A Scania Lízing Kft.

A márciusban 50 millió forintos törzstőkével alapított Scania Lízing Kft. a Scania Hungáriával együttműködésben fogja kiszolgálni a cég partnereit az operatív-, pénzügyi lízing és biztosítás területén. A Scania Lízing az Optimum program sikeres bevezetésének és megvalósításának pénzügyi hátterét adja, rugalmas szervezettel, univerzális munkatársakkal nyújt magas színvonalú szolgáltatást. Az Optimum csomaggal a Scania üzleti tanácsadóként a következő lehetőségeket biztosítja ügyfelei számára: rövid-, közép- és hosszútávú bérlet, operatív lízing, biztosítás; a közeljövőben pedig mindezek kiegészülnek a pénzügyi lízing (zárt-, nyíltvégű), kölcsön (áthidaló jellegű) termékekkel.

Az új kelet-pesti kirendeltség 1,5 hektáron

2006 őszén kezdődik meg a Scania új kirendeltségének építése. Az új létesítmény több mint 1000 négyzetméter alapterületű épületében irodák, öt állásos szervizcsarnok, a bemutatóterem, az alkatrészraktár mellett kamionmosónak is otthont ad majd. A mintegy félmilliárd forint értékű beruházást követően az új központ 2007 tavaszán nyitja meg kapuit, és közel harminc főnek biztosít munkalehetőséget. A beruházással kapcsolatban Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. értékesítési vezetője elmondta, a főváros keleti részén fekvő létesítmény kinőtte magát, kapacitása nem bír a megnövekedett igényekkel, ezért döntöttek egy teljesen új kirendeltség létesítése mellett. Az új kelet-pesti központ a legmodernebb felszereltséggel, új designnal, és a már megszokott Scania színvonallal áll a partnerek rendelkezésére a jövő év tavaszától.