Megelégelték a maranellói lakosok az utcáikon padlógázon és ezáltal hangosan száguldozó Ferrarikat, olyannyira, hogy a városvezetés se várhatott tovább: szigorú rendeletben szabályozta, mikor lehet Ferrarikat bébe adni a területén, és hogy hol lehet ügyfeleket fogni – például a Galeria Ferrari előtt tilos.

A városban több vállalkozásnál összesen 37 darab Ferrarit lehetett bérelni, a turisták körében különösen népszerűek voltak a rövid körök, például egy F430-ast 80 euróért lehetett elvinni 10 percre – a bérlők a maximumot akarták kihozni ebből a rövid élményből, azaz padlógázon száguldoztak a házak között. A skála másik végét a Ferrari 458 Speciale 2 órás bérlete jelentette, amiért 1400 eurót kértek. Az idei első kilenc hónap során összesen 450 ilyen bérelt Ferrarit állított meg ellenőrzés céljából a rendőrség, amely a lakossági panaszok miatt kezdett fokozott ellenőrzésbe.

A maranellói rendelet értelmében akit háromszor figyelmeztetnek, mert tilos helyen próbál ügyfelet fogni vagy épp a megengedett időn kívül ad bérbe Ferrarit, annak 8 napra felfüggesztik a működési engedélyét. A Pit Lane Red Passion nevű Ferrari-kölcsönző tulajdonosa, Maja Corluka Valestri arra panaszkodik, 80 százalékkal visszaesett a forgalma. A Push-Start nevű vállalkozás tulajdonosa, Stefano Ravazzini szerint abszurd, hogy a legforgalmasabb órákban el kell küldenie az ügyfeleket. Azonban a bíróság előtt vesztettek, a helyi rendelet érvényben maradt, úgyhogy most menteni próbálják a menthetőt, és megpróbálják kitalálni, mit kezdjenek az akár 10 Ferrariból álló bérautó-flottával illetve a telephelyükkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!