A Coys aukciós ház október 13-án, Ascot-ban megrendezésre kerülő árverésén kínálják eladásra azt  a Ferrari Enzo Ferrarit, amelynek egyik korábbi tulajdonosa Jenson Button volt. Az autót még akkor vásárolta, amikor a Brawn GP-vel megnyerte a Formula-1 világbajnoki címet.

Ekkor már hét éves volt a kérdéses példány, de új kora óta csak 1180 km-t tett meg vele első tulajdonosa. Most, három évvel később még mindig nem érte el a kilométer számláló az 1300-as értéket.

A PL54 URZ forgalmi rendszámú autóhoz természetesen minden dokumentációt adnak, beleértve a Ferrari Classiche igazolást is. Utoljára idén augusztusban szervizelték az autót, úgyhogy ha netán nem azért veszi meg az új tulaj a gépet, hogy a garázsban porosodjon, semmi akadálya a használatnak. A minimálárat nem árulták el, de azt igen, hogy 850-950 ezer font, azaz 298-333 millió forint leütési árat remélnek az autóért, amely nem csak állapotát tekintve egyedülálló, de prominens korábbi tulajdonossal is büszkélkedhet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!