Miután az ausztráliai otthona egy bozóttűzben megsemmisült, a Ferrari 250 GT Pinin Farina Coupe Series II típusú veteránautó tulajdonosa, Michael Kudelka ahhoz a garázstulajdonoshoz fordult segítségül, akit már 20 éve ismert. Sandro Mark Terzini jelenleg egy veteránautó felújítással és karbantartással foglalkozó vállalkozás tulajdonosa és vezetője, és arra szólt a megbízatása, hogy tárolja az értékes autót. Azonban ki tudja miért, 2013 júliusában Terzini úr a ritka – összesen 350 példányban épített, ebből mindössze 9 jobbkormányos – Ferrarit eladta a Melbourne Prestige nevű kereskedésnek 465 000 dollárért (95 millió Ft), aki aztán nem sokkal később 550 000 dollárért (115,5 millió Ft) továbbadta azt Gregory LaMannának, aki a maga részéről 875 000 dollárért (183,7 millió Ft) szabadult meg tőle. Ez még a veterán-Ferrarik értéknövekedéséhez képes is meredek…

A Ferrari jogos tulajdonosa 2014 szeptemberében tért vissza Ausztráliába, amikor is azzal szembesült, hogy már nincs meg az autója. Rögtön meg is tette a rendőrségi feljelentést, azonban a Melbourne Prestige kereskedést képviselő ember nem volt hajlandó a hatóság rendelkezésére bocsájtani az autót, mondván ő azt jóhiszeműen vásárolta, ezt követően értékesítette azt tovább annak tudatában, hogy problémás annak tulajdoni helyzete. A garázstulajdonos, Terzini úr azzal védekezett a rendőrségen, hogy a Ferrari tulajdonosának tudtával és felhatalmazásával cselekedett, ennek ellenére a nyomozás idén márciusban vádemeléssel zárult, autólopás, tulajdon illegális megszerzése és készpénz ellopása pontokban. A rendőrség nem tudja, jelen pillanatban hol található az autó, mindenesetre körözést adtak ki ellene. Érdekes módon Kudelka úr nem akarja, hogy fényképeket közöljenek az autóról, mert akkor annak értéke jelentősen csökken – Terzini úr vállalkozásának weboldalán mind a mai napig látható fénykép a kérdéses Ferrari 250 GT Pinin Farina Coupéról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!