Kaliforniában, Al Maridikan készítette el egy használt példány felhasználásával az egyedi Lamborghini Countach Spidert, amelyet aztán Rod Stewartnak értékesített. Az énekes 2002-ben adta el a kocsit, amely most megint új tulajdonosra vár.

Az LP400-as korai autó eredetileg jobb kormányos volt, a tető eltávolítása után bal kormányosra építették át, és az LP400S kerékjárat-szélesítéseit is adaptálták. Annyi a különbség, hogy míg gyárilag ezek csak rá vannak helyezve a karosszériára, addig a karosszéria-átépítés során ezeket javító kittel „összeolvasztották” a karosszériával, majd ezeket is lefényezték pirosra.

Az eladás előtt minden szükséges karbantartást elvégeztek az autón, ami mostanáig mindössze 11 800 mérföldet, azaz nagyjából 19 000 kilométert futott, így akár használhatja is az új tulajdonos a 375 lóerős kocsit. Persze erre nem valószínű, hogy sor fog kerülni, hiszen ahhoz elég drága a Lamborghini Countach Spider, hogy a közúti forgalomban veszélyeztessék annak épségét. Az autót jelenleg értékesítésre kínáló francia Autodrome-nál csak komoly érdeklődőnek árulják el a vételárat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!