Jogosítványának megszerzése napján vásárolta John Lennon élete első autóját Jogosítványának megszerzése napján vásárolta John Lennon élete első autóját

Nem is olyan rég hírt adtunk arról, hogy eladásra kínálják John Lennon legkedveltebb autóját, az ütött-kopott kombit azért szerette a világhírű zenész, mert abban senki nem ismerte fel. Ezek szerint az 1965-ös ferrari 330 GT-t egyenesen utálta, hiszen igen feltűnő jelenség volt.

Alig néhány hónapig tartotta meg a 330 GT-t a zenész, 3000 mérföldet tett meg vele Alig néhány hónapig tartotta meg a 330 GT-t a zenész, 3000 mérföldet tett meg vele

Amikor John Lennon 1965-ben megszerezte a jogosítványát, arról az összes brit újság beszámolt. Néhány órán belül az összes környékbeli luxusautó-kereskedő felvonultatta a portékáját a zenész háza előtt, hatalmas torlódást okozva ezzel. Maseratik, Aston Martinok és Jaguar E-Type-ok végeláthatatlan sora vonult fel, a több tucat autó közül végül egy Ferrari 330 GT-t választott ki, amelyért 2000 fontot fizetett.

A kilencvenes évek közepén felújították az autót A kilencvenes évek közepén felújították az autót

Nagyon sokáig azonban nem volt boldog tulajdonosa az olasz gran turismónak, az Autocar újság november 12-i számában jelent meg a hirdetés, ahol a Brydon Cars eladásra kínált egy „Ferrari 330 GT kupét, 2+2 személyes, világoskék, elektromos ablakemelők, 3000 mérföldes futásteljesítmény. Előző tulajdonosa John Lennon.” Ezt követően sokáig ismeretlen az autó sorsa, az 1980-as évek a Modena Engineeringtől vásárolta meg jelenlegi tulajdonosa, aki a kilencvenes évek közepén felújította. Most a Bonhams február 5-én, Párizsban megrendezésre kerülő árverésén keresnek új gazdát az autónak, 120-170 000 eurós vételárat jeleznek előre.

Február 5-én árverezik el John Lennon első autóját Február 5-én árverezik el John Lennon első autóját