London Chelsea kerületében, a Henniker Mews 16 szám alatt található az a ház, ahol 1913. január 15-én Robert Bramford és Lionel Martin megalapították a Bamford & Martin Ltd-t, és a ház alatti garázsban elkészítették az első autójukat.

Most eladó az épület, amelyet idő közben alaposan átépítettek, luxus-lakóházzá varázsolták – például az alagsorban nem garázs, hanem lakótér található. Az épület jelenlegi tulajdonosai 17 év után döntöttek úgy, hogy elköltöznének, és 2,5 millió fontos (890 millió Ft) áron hirdették meg az ingatlant – amelynek homlokzatán ott látható annak történelmi jelentőségére utaló tábla.

A 113 négyzetméteres ingatlannak három hálószobája van – egyik saját fürdőszobával is rendelkezik -, a földszinten tágas nappali és érkezőnek is helyet adó konyha található, illetve egy autónak helyet adó garázs is van még itt. Az Aston Martin gyárnak nem áll szándékában visszavásárolni az ingatlant, de az ingatlaniroda reményei szerint a márka iránt rajongó ügyfél fogja majd megvásárolni azt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!