Minden tekintetben továbbfejlesztették a Daimler mérnökei a Setra kínálatát megkoronázó emeletes buszt, az S 531 DT elnevezésű jármű légellenállását például egy kompakt autó szintjére csökkentették, a Cw érték 0,35. Túl sok lehetőségük nincs a formatervezőknek a játszadozásra, hiszen a dobozforma adott, ezért inkább különleges ibolyaszínű fényezéssel dobják fel a megjelenést az első sajtófotókon.

A TopClass 500-as modellcsaládba tartozó jármű 8,4 köbméteres raktérrel rendelkezik, üzemanyagtartályát 510-ről 540 literesre növelték, ezen kívül 170 vagy 270 literes kiegészítő tartály is rendelhető. Elődjéhez képest évi 100 000 km-es futást feltételezve 3000 liter gázolajat spórol meg az üzemeltető az S 531 DT használatával, ebben a jó légellenállás mellett szerepe van a továbbfejlesztett, 510 LE/2500 Nm teljesítményű, 12,8 literes hathengeres turbódízelnek is.

A Setra új emeletes buszának legkülönlegesebb része a Mercedes S-osztályból származó illatosító rendszer, ami ajtónyitáskor és ráadott gyújtásnál aktiválódik, hat választható illat közül az egyik köszönti a 83 utast a fedélzeten. Az S 531 DT az első autóbusz, amely gyalogosfelismerős vészféksegéddel és az oldalsó holtteret figyelő radarral is rendelkezik,

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!