Az orosz Autostat ügynökség végezte azt a közvélemény-kutatást, amelyben arra voltak kíváncsiak, mennyire elégedettek a vásárlók az autóikkal. Meglepő eredmény született, hiszen az értékesített darabszámok tekintetében magasan piacvezető Lada végzett az utolsó helyen mindössze 5 százalékos eredménnyel. Egészen pontosan azt kérdezték meg 1500 autótulajdonostól, hogy autójukat ajánlanék-e ismerősüknek, ha vásárlási tanácsot kérnek, illetve hogy legközelebb azt a márkát választják-e, amelyet korábban?

Az élen a Mercedes áll 70 százalékkal, a BMW is felfért a dobogóra, de az Audi például csak a 12. helyre volt jó – egy pozícióval előzi meg a Suzukit. A kínai márkák közül a Great Wall érte el a legjobb eredményt a 20. pozícióval és 38 százalékos vevőelégedettséggel, ami nem tűnik soknak, de így is megelőzi a Mitsubishit, az Opelt és a Fordot. A lista legalján a kínai Lifan, a Daewoo (Üzbegisztánban gyártott autók) és a Lada szerepel. Furcsa, hogy a Renault a 16. helyen végzett, miközben ennek több típusát is Togliattiban gyártják az orosz piac számára, azokon a gyártósorokon, ahol a Ladákat. Tavaly ugyanebben a felmérésben a Lada 16 százalékos eredménnyel az utolsó előtti helyen végezett, akkor a 15 százalékos eredményt elért Lifan-t előzte meg, a kínai cég eredményét megőrizve két pozícióval lépett feljebb a listán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!