Az automatikus váltóval szerelt Spark 0.8 Magyarországon mostantól rendelhető. Az autó ára 2.351.500,- forint . Ezért az árért az automata sebességváltó mellett többek között két légzsák, ABS, szervokormány, légkondicionáló, távirányítós központi zár, elektromos müködtetésű ablak, CD lejátszós rádió is jár.

A négysebességes automatikus váltót csak a nagymértékben átdolgozott 0,8 literes háromhengeres benzinmotorhoz lehet rendelni, amelynek teljesítménye 38 kW/52 lóerő, legnagyobb nyomatéka percenkénti 4,400-as fordulatszámnál 71,5 Nm. Ezzel a konfigurációval a Spark remek teljesítményt nyújt a városi forgalomban. Álló helyzetből 21,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, végsebessége pedig 135 km/óra. Az új automata sebességváltó a hagyományos négysebességes változat minden rugalmasságát nyújtja kiegészitve azt a bonyolult elektronikus szabályozóval. Ennek eredményeképpen a motor tökéletesen illik a sebességváltóhoz és biztosítja, hogy mindkettő maximális teljesítménnyel és optimális üzemanyagfelhasználással mőködjön.

A Spark 0.8 literes háromhengeres motorja 17 százalékos üzemanyagmegtakarítással müködik a korábbi Matiz motorjához képest. Az automata sebességváltó gazdasági jellemzői alig valamivel térnek el a kézi váltó hasonló mutatóitól.

Számos alapvető változás történt a 0,8 literes erőforráson. Ezek közül a legfontosabb, hogy a korábbi acél szelephimbák helyett alumíniumból készült görgős szelepemelők kerültek a motorba. Ez a megoldás 15 százalékkal mérsékli a súrlódást a szelepmechanizmuson belül. E változás pozitív hatása a fogyasztásban is megfigyelhető, hiszen a Spark 0,8 vegyes átlagfogyasztása mindössze 5,7 l/100km, azaz 0,4 literrel kevesebb, mint az előző modell manuális váltóval szerelt változata.

Az intelligens térkihasználásnak és a 2,345 mm-es tengelytávnak köszönhetően az ötüléses kisautó utastere levegős, tágas. A csomagtartó befogadóképessége 170 liter (VDA szabvány). Modern, friss dizájnja, okos térergonómiája, optimalizált műszaki megoldásai, s nem utolsó sorban kedvező ára révén a Sparknak minden esélye megvan arra, hogy jelentős szerepet játsszon kategóriájában.