A német Peter Kirchhof a csodálatos, de kissé nehezen megjegyezhető/kiejthető nevű Sprockhövel nevű faluban él, és bizony sokat autózik. Még 2000 július 3-án vásárolt egy Škoda Fabia 1.9 TDI (101 LE) típusú autót, amely most érte el az 1 millió km-es futásteljesítményt.

Kirchhof úr pedáns, minden kiadást és egyéb eseményeket rögzít, és úgy tervezte meg a csehországi kirándulását is – amelyre több más Škoda-rajongó is elkísérte -, hogy a Mladá Boleslav-i Škoda Múzeum parkolójában érte el az autó a 999 999 km-es futásteljesítményt, és persze ehhez passzolt a napi számláló állása is. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 11 km-el az órájában vette át kocsiját.

Az autót folyamatosan a Hamm-ban található Betgen & Pothoof márkakereskedésben szervizelték, jellemzően csak karbantartást végeztek, a motor, a kipufogó, a kuplung és a váltó is még a gyári. Egyszer hagyta csak cserben a tulajdonosát a Škoda Fabia, 305 000 km-nél egy porózus kábel miatt menet közben megállt az autó. Kirchhof úr egyébként a harmadik generációs cseh kisautóra vár, amint az bemutatkozik, vesz egyet magának, és a sokat futott autóját a gyári múzeumnak ajándékozza majd. Azért 999 999-es kilométerállást fotózták le, mert csak hat számjegyű az autó műszere, így egymillió helyett csak csupa nullát látna az ember, és például a hazai km-állás rögzítésnél is nullázódik az állás – ezt vajon csalásnak veszi a rendszer?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!