A nőknek már régóta készítenek dedikált parkolóhelyeket a bevásárlóközpontokban és parkolóházakban, addig egészen mostanáig senki nem gondolt a férfiakra. A németországi Triberg városában most az új építésű parkolóházban két férfi-parkolót festettek fel. Van ugyanis két olyan hely, ahová csak tolatva, párhuzamosan lehet beállni.

A tervezés során merült fel, hogy lesz két olyan parkolóhely, amelyre csak tolatva, párhuzamosan lehet beállni, és a polgármesternek támadt az az ötlete, hogy ezeket az egyenjogúság jegyében nevezzék ki férfi parkolóknak. Az is jelentős motiváció volt, hogy ezzel az egyszerű lépéssel sokkal nagyobb publicitást kapott a város, mintha prospektusokat nyomtatott volna és hirdetéseket adott volna fel. Amúgy a női parkolóhelyekhez hasonlóan a férfi parkolóhelyeket is bárki használhatja, hiszen az csak ajánlás, nem kötelező érvényű utasítás. A helyi hölgyek például „csakazértis” elkezdtek ott parkolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!